O nama

Profil kompanije

DIS Todorović је porodično preduzeće za preradu svežeg srpskog kvalitetnog mleka iz našeg regiona u razne sveže proizvode.

Naši proizvodi su:

  • paster mleko
  • jogurt
  • kiselo mleko
  • pavlaka
  • paprika u pavlaci
  • beli sir
  • kačkavalj
  • pizza sir
  • sitan sir
  • feta sir sa dodacima biljnog porekla.

Naš tim čini osoblje od dvadeset zaposlenih, jednog tehnologa i dvoje komercijalista. Mi svi nastojimo da stalno identifikujemo i uspešno zadovoljimo potrebe naših kupaca.

U procesu otkupa i prerade mleka uključeno je skoro 300 porodica, poljoprivrednih proizvođača u Nišavskom okrugu.

Prostorije preduzeća se nalaze u Ražnju, veoma blizu autoputa Niš – Beograd.

 


Istorija

Porodično preduzeće su 1997. godine osnovali Rodoljub, Slaviša i Daniel Todorović. Mi smo u njemu sa srcem i dušom.

Mlekara kapaciteta 11000 litara mleka dnevno je projektovana i izgrađena prema najvišim evropskim standardima iz oblasti prehrambene industrije. Proizvodnja je pokrenuta juna 2003. godine paster mlekom i kiselo – mlečnim proizvodima. Proizvodnja kačkavalja i parenog testa  sa dodacima 2005. Proizvodnja paprike u pavlaci 2007, a iste godine se uvodi ISO standard i HACCP sistem – sistem bezbedne hrane. Od 2010 smo se koncentrisali na proizvodnju svežih sireva i kajmaka. Hmm…sveži sir!

Odlučili smo se 2010. godine za uvodjenje Sistema upravljanja bezbednošću hrane (po zahtevu SRPS EN ISO 22000:2006) uz primenu važecih zakonskih propisa, a u cilju osiguranja kvaliteta i zdravstvene ispravnosti proizvoda i zaštite zdravlja potrošača.

Stalnim poboljšanjem postojećih programa i razvojem novih proizvoda izrađenih u kontrolisanim uslovima, od kvalitetnog, zdravstveno ispravnog mleka, želimo da ostvarujemo postavljene ciljeve i misiju društva preko naše krilatice “Za zdrav i dug život – povratak prirodi”.

Visoki imidž na tržištu ćemo i dalje razvijati ispunjenjem očekivanja i zahteva naših kupaca i potrošača.

Ostvarivanje njihovog zadovoljstva je naš cilj i naše najveće zadovoljstvo.

 


Energetska efikasnost je društvena odgovornost

Proizvodnja sireva i proizvoda od mleka zahteva veliku količinu energije. Kao i druge odgovorne kompanije, DIS Todorović је posvećena implementaciji Kjoto protokola, proisteklog na dobrovoljnoj osnovi, sa ciljem da se smenji emisija štetnih gasova (posebno CO2) od 2013.

DIS Todorović  će ambiciozno investirati i postavljati inovativne ciljeve u pravcu održivih tehnologija, kao i u unapređenju energetske efikasnosti.

Naš cilj je poboljšanje naših proizvoda, ne samo korišćenjem organskih sirovina, već i integrisanjem ideja održivosti u naš proizvosni proces.